Dieta to teoria, kuchnia to praktyka. Tylko splot tych dwóch dziedzin może dać praktyczne rozwiązanie jakim jest dobre żywienie i zdrowy styl życia.

Wiedza to jedno, praktyka to drugie.  Dlatego w trakcie V Kongresu Żywieniowego chcemy postawić na dialog między teorią, a praktyką.

Chcemy zestawić ekspertów z praktykami. Kucharze i dietetycy wspólnie opowiedzą i pokażą jak dobra dieta może wyglądać na co dzień.

Po raz pierwszy w ramach Kongresu zapraszamy na warsztaty kulinarne on line z najlepszymi w Polsce praktykami, którzy na co dzień zajmują się promocją dobrej diety. Opowiemy o różnych wymiarach kulinarnego świata, zaprezentujemy dania i zaprosimy do wspólnego, zdalnego gotowania.

Sekcje kulinarną w tracie Kongresu poprowadzi Grzegorz Łapanowski – kucharz, przedsiębiorca, dziennikarz kulinarny, założyciel Fundacji Szkoła na Widelcu, z którą prowadził edukację kulinarną w szkołach. Autor licznych książek kulinarnych, a także wielu programów telewizyjnych i radiowych.

W kuchni gościć będzie genialnych Gości, z którymi wspólnie opowiedzą o najróżniejszych zakamarkach kulinarnego świata. Pokażą jak gotować smacznie i zdrowo, szybko i przystępnie. Każdy znajdzie coś dla siebie.

Podczas warsztatów będziesz mógł również wraz z naszymi kucharzami, sam w domu przygotować smaczne, proste, a przede wszystkim korzystne dla Twojego zdrowia i planety potrawy.

Share This