Strefa merytoryczna Obejrzyj relację z wykładów Aktualne kluczowe wyzwania dla poprawy stanu zdrowia – dr hab. n. o zdr. Grzegorz Juszczyk Dieta vs planeta – największe zagrożenia – dr Jacek Postupolski Żywność GMO – żywność przyszłości? – dr Sławomir Sowa Zrównoważone systemy żywnościowe w strategii producenta żywności – dr Jacek Czarnecki Strukturalne interwencje populacyjne mające na celu poprawę diety – dr Piotr Bandosz Pozostałości pestycydów w żywności – czy mamy się czego obawiać? – dr hab. Paweł Struciński, prof. NIZP-PZH Antybiotyki i pozostałości innych leków w produktach poch. zwierzęcego – dr Wojciech Karlik Suplementy diety – powszechnie znane, ale czy wystarczająco poznane? – dr Regina Wierzejska Cechy żywności w komunikacji marek – dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk, Emilia Hahn Glifosat – aktualne wyniki badań pozostałości w uprawach zbóż i w żywności – dr Artur Miszczak Czy naszą dietę będzie regulować prawo? – Michał Tracz Wpływ spożycia mięsa czerwonego (…) na zdrowie – prof. Longina Kłosiewicz-Latoszek Diety roślinne a mikrobiota przewodu pokarmowego – prof. Ewa Stachowska Gęstość odżywcza i walory prozdrowotne warzyw, owoców (…) – dr Dominika Głąbska, prof. Dominika Guzek Dieta wegańska – czy może być dietą dla wszystkich? – dr Dariusz Włodarek Dieta dla zdrowia i planety – dlaczego zmiana żywienia jest konieczna? – debata ekspercka Narodowe Centrum Edukacji Żywieniowej Zielona rewolucja na sklepowych półkach – dr inż. Justyna Szymani
Pozostałości pestycydów w żywności – czy mamy się czego obawiać? – dr hab. Paweł Struciński, prof. NIZP-PZH
Gęstość odżywcza i walory prozdrowotne warzyw, owoców (…) – dr Dominika Głąbska, prof. Dominika Guzek