Agata Gwiazdowska
W wieku 18 lat zostałam najmłodszą uczestniczką programu “Hell’s Kitchen”. Później pracowałam w warszawskiej restauracji “Belvedere”. Byłam sous chef restauracji “Lif”, executive chef w restauracji “Wino&Friends”, a także szefową kuchni “Kikfit catering”. Pełniłam funkcję szefa kuchni Ambasady i rodziny królewskiej Kataru.
W 2016 zostałam najmłodszą szefową kuchni w Polsce. Jestem uczestniczką wielu pokazów kulinarnych na terenie całego kraju oraz akcji charytatywnych na rzecz potrzebujących dzieci, a także organizatorką charytatywnej pomocy na rzecz uchodźców wojennych z Ukrainy, zaopatrującą około 4500 osób dziennie w ciepłe posiłki.
To jeszcze nie wszystko! Jestem także autorką felietonów kulinarnych na temat zdrowej diety dziecka oraz kampanii zdjęciowych, uczestniczką programów telewizyjnych i radiowych jako ekspert do spraw żywienia małych dzieci.
Chcesz mnie lepiej poznać? Zapraszam po więcej do m. in. “Podcast gastronomiczny” czy do “Horeca Trends”.
Moją pasją jest zdrowe, racjonalne odżywianie i dietetyka, dlatego ukończyłam kursy dietetyki dla dzieci oraz posiadam Certyfikat Intendenta nr 3178/2021.
Od ponad 5 lat prowadzę Pełny Brzuszek, jestem szefową kuchni, współwłaścicielką i organizatorką pracy. Pełny Brzuszek to warszawska firma cateringowa, obsługująca żłobki, przedszkola i szkoły. Pełny Brzuszek to też ekipa ponad 40 osób, które na co dzień dbają o jakość i terminowość naszego cateringu: kucharzy, pomocników, kierowców pracujących. Codziennie obsługujemy ok 70 placówek, dostarczając jedzenie dla ponad 1400 dzieci.
W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: O roli warzyw i owoców w diecie dzieci oczami praktyka w godzinach 10:10 – 10:35.