Katarzyna Kałaska
dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem zawodowym. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, studiów licencjackich i magisterskich na Wydziale Nauk o Zdrowiu, kierunku dietetyka. W zakresie jej największych zainteresowań zawodowych znajduje się poradnictwo żywieniowe w chorobach autoimmunizacyjnych, alergiach i zaburzeniach mikroflory jelitowej. Współpracując z pacjentami w gabinecie, na szkoleniach czy warsztatach zazwyczaj zachęca do metody małych kroków, które długofalowo dają największe efekty zdrowotne. Obecnie pracuje jako Specjalista ds. żywienia w Nestlé Polska S.A. gdzie wspiera programy edukacyjne dla pracowników i dzieci oraz realizuje prace nad profilem żywieniowym produktów Nestlé i komunikacją związaną z produktem.
W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Jesień na talerzu czyli jak ugotować pyszny posiłek z sezonowych warzyw i owoców w duchu ZERO WASTE w godzinach 12:10 – 12:35.