mgr inż. Małgorzata Mękus

Ekspert Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego

Dietetyk Centrum Medycznego NIZP PZH – PIB, ekspert Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz studiów podyplomowych „Żywność, Żywienie a Zdrowie” na kierunku poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka oraz na kierunku bezpieczeństwo żywności i żywienia.

Doświadczenie i umiejętność pracy z pacjentem zdobywała w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, pracując jako dietetyk w Poradni Chorób Metabolicznych i Leczenia Otyłości oraz w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Specjalizuje się w dietoprofilaktyce i dietoterapii chorób cywilizacyjnych, głównie nadwagi i otyłości. W swojej pracy stawia przede wszystkim na indywidualne podejście do pacjenta.

Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach poświęconych zagadnieniom żywienia człowieka zdrowego i chorego.