and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
Agata Gwiazdowska

Agata Gwiazdowska

Agata Gwiazdowska

W wieku 18 lat zostałam najmłodszą uczestniczką programu “Hell’s Kitchen”.  Później pracowałam w warszawskiej restauracji “Belvedere”. Byłam sous chef restauracji “Lif”, executive chef w restauracji “Wino&Friends”, a także szefową kuchni “Kikfit catering”. Pełniłam funkcję szefa kuchni Ambasady i rodziny królewskiej Kataru.

W 2016 zostałam najmłodszą szefową kuchni w Polsce. Jestem uczestniczką wielu pokazów kulinarnych na terenie całego kraju oraz akcji charytatywnych na rzecz potrzebujących dzieci, a także organizatorką charytatywnej pomocy na rzecz uchodźców wojennych z Ukrainy, zaopatrującą około 4500 osób dziennie w ciepłe posiłki.

To jeszcze nie wszystko! Jestem także autorką felietonów kulinarnych na temat zdrowej diety dziecka oraz kampanii zdjęciowych, uczestniczką programów telewizyjnych i radiowych jako ekspert do spraw żywienia małych dzieci.

Chcesz mnie lepiej poznać? Zapraszam po więcej do m. in.  “Podcast gastronomiczny” czy do “Horeca Trends”.

Moją pasją jest zdrowe, racjonalne odżywianie i dietetyka, dlatego ukończyłam kursy dietetyki dla dzieci oraz posiadam Certyfikat Intendenta nr 3178/2021.

Od ponad 5 lat prowadzę Pełny Brzuszek, jestem szefową kuchni, współwłaścicielką i organizatorką pracy. Pełny Brzuszek to warszawska firma cateringowa, obsługująca żłobki, przedszkola i szkoły. Pełny Brzuszek to też ekipa ponad 40 osób, które na co dzień dbają o jakość i terminowość naszego cateringu: kucharzy, pomocników, kierowców pracujących. Codziennie obsługujemy ok 70 placówek, dostarczając jedzenie dla ponad 1400 dzieci.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: O roli warzyw i owoców w diecie dzieci oczami praktyka w godzinach 10:10 – 10:35.

Robert Harna

Robert Harna

Robert Harna

kucharz, foodstylista i foodproducer przy projektach telewizyjnych.
Doradca kulinarny Nestlé i ambasador marki Winiary.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Jesień na talerzu czyli jak ugotować pyszny posiłek z sezonowych warzyw i owoców w duchu ZERO WASTE w godzinach 12:10 – 12:35.

Monika Kaczorek

Monika Kaczorek

Monika Kaczorek

Dietetyk w Centrum Dietetycznym Online w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP PZH-PIB. Pomaga w stopniowej modyfikacji nawyków żywieniowych poprzez edukację żywieniową i praktyczne podejście do diety. Pracowała także przy kampanii społecznej dotyczącej prowadzenia warsztatów kulinarnych oraz edukacji żywieniowej wśród dzieci szkół podstawowych.

Stale poszerza swoją wiedzę biorąc udział w szkoleniach, konferencjach oraz śledząc najnowsze badania i rekomendacje z zakresu żywienia człowieka. Bierze czynny udział w piknikach i warsztatach organizowanych w ramach działalności Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP PZH-PIB. Jej głównym obszarem zainteresowań jest dieta roślinna, żywienie kobiet w ciąży oraz kobiet karmiących piersią.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Warzywa – smaczny i pożywny lunch do pracy w duchu „zero waste” w godzinach 14:10 – 14:35.

Katarzyna Kałaska

Katarzyna Kałaska

Katarzyna Kałaska

dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem zawodowym. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, studiów licencjackich i magisterskich na Wydziale Nauk o Zdrowiu, kierunku dietetyka. W zakresie jej największych zainteresowań zawodowych znajduje się poradnictwo żywieniowe w chorobach autoimmunizacyjnych, alergiach i zaburzeniach mikroflory jelitowej. Współpracując z pacjentami w gabinecie, na szkoleniach czy warsztatach zazwyczaj zachęca do metody małych kroków, które długofalowo dają największe efekty zdrowotne. Obecnie pracuje jako Specjalista ds. żywienia w Nestlé Polska S.A. gdzie wspiera programy edukacyjne dla pracowników i dzieci oraz realizuje prace nad profilem żywieniowym produktów Nestlé i komunikacją związaną z produktem.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Jesień na talerzu czyli jak ugotować pyszny posiłek z sezonowych warzyw i owoców w duchu ZERO WASTE w godzinach 12:10 – 12:35.

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Absolwentka Wyższej szkoły Rehabilitacji  w Warszawie , dietetyk . Swoje doświadczenie zdobywała pracując w szpitalu Klinice Chorób Wewnętrznych Gastroenterologii z pododdziałem Leczenia Nieswoistych Chorób Zapalnych Jelit oraz w prywatnych klinikach . Współautorka publikacji naukowych , nieustannie poszerza i aktualizuję swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach . Jej głównym obszarem zainteresowań są choroby zapalne jelit , prowadzenie edukacji żywieniowej oraz praca z pacjentem.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Nieoczywiste pomysły na owoce w diecie dziecka w ramach programu Junior-Edu Żywienie w godzinach 11:40 – 12:05.