Paula Nagel
Absolwentka Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej oraz Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki poszerzyła również dzięki ukończeniu studiów podyplomowych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.
Doświadczenie i umiejętność pracy z pacjentem zdobyła w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, pracując jako dietetyk kliniczny na Oddziale Gastroenterologii i Chorób Wewnętrznych oraz w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie Obecnie swoje umiejętności rozwija w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP-PZH jako dietetyk- praktyk udzielający porad żywieniowych w Centrum Dietetycznym Online. Skutecznie pomaga pacjentom zdrowo schudnąć i odżywiać się prawidłowo w wybranych jednostkach chorobowych.
Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz aktywny uczestnik Konferencji z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Gość specjalny w programach telewizyjnych i radiowych oraz ekspert z dziedziny dietetyki w prasie (m.in Newsweek, Rzeczpospolita, Gazeta Wyborcza, Twój Styl, Moda na Zdrowie). Jej zainteresowania obejmują: dietoterapię i dietoprofilaktykę nowotworów, żywienie osób w wieku starszym oraz zagadnienia dotyczące nadwagi, otyłości, dyslipidemii i cukrzycy typu 2. Poza godzinami pracy prowadzi aktywny tryb życia uczęszczając na zajęcia fitness i chętnie czyta książki z zakresu kryminologii i medycyny sądowej.