Sylwia Pacyna
Dietetyk Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, Centrum Dietetycznego Online. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz studiów podyplomowych na kierunku „Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka” w Instytucie Żywności i Żywienia.
Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentem zdobyła pracując w przychodniach oraz poradniach dietetycznych, a także podczas wielu praktyk w szpitalach i poradniach specjalistycznych. Od kilku lat współpracuje z pacjentami zmagającymi się z chorobami dieto zależnymi, co jest dla niej cennym doświadczeniem i motywacją do dalszego rozwoju.
Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach oraz kursach poświęconych zagadnieniom żywienia człowieka zdrowego i chorego, a także śledząc najnowsze badania naukowe z zakresu żywności i żywienia oraz rekomendacje towarzystw naukowych. Zdobytą wiedzę w praktyczny sposób przekazuje swoim pacjentom.
Szczególnie interesuje się edukacją żywieniową dzieci i młodzieży, trwałą zmianą nawyków żywieniowych rodzin.