dr Jacek Postupolski – Żywienie a zdrowie: od nauki do praktyki
dr Katarzyna Stoś – Spożycie warzyw i owoców w wybranych grupach populacyjnych w Polsce…
dr hab. Paweł Struciński – Pozostałości pestycydów w owocach i warzywach – fakty i mity
mgr inż. Joanna Gajda-Wyrębek – Czy azotany w warzywach są zagrożeniem dla konsumenta?
dr Justyna Szymani, dr Jacek Czarnecki – System znakowania Nutri-Score w opinii polskich konsumentów
prof. dr hab. Dorota Szostak-Węgierek – Dieta o choroby neurodegeneracyjne – rola warzyw i owoców
dr hab. Regina Wierzejska – Dieta „wege” a ciąża. Jakiej wiedzy dostarczają badania naukowe?
dr hab. Marta Mańczuk – Warzywa i owoce w diecie a zapobieganie nowotworom
prof. dr hab. Ewa Stachowska – Tajna broń modulująca mikrobiotę – polifenole w warzywach i owocach
prof. dr hab. Artur Mamcarz – Kardiologiczna interpretacja przysłowia „Przez żołądek do serca”…
dr Ewa Ehmke vel Emczyńska-Seliga – Kształtowanie preferencji żywieniowych dzieci…
Banka Mellova – Działania edukacyjne i innowacje produktowe wspierające spożycie warzyw i owoców
Łukasz Żmudziński – Dobre praktyki promowania spożycia warzyw i owoców.
Program JEŻ – kształtowanie środowiska szkolnego w celu promowania zdrowej diety…
Jak zwiększyć spożycie warzyw i owoców – rola polityki zdrowia publicznego, przemysłu…