and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna

Dietetyk Centrum Dietetycznego Online NCEŻ NIZP PZH – PIB. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz studiów podyplomowych na kierunku Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka oraz Psychodietetyka.

Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w konferencjach i szkoleniach poświęconych zagadnieniom żywienia człowieka zdrowego i chorego. Zdobytą wiedzę w praktyczny sposób przekazuje swoim pacjentom. W swojej pracy stawia przede wszystkim na edukację żywieniową, indywidualne podejście do pacjenta. Przedstawia praktyczne zastosowanie zaleceń żywieniowych – z teorii na talerz.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Warzywa – smaczny i pożywny lunch do pracy w duchu „zero waste” w godzinach 14:10 – 14:35.

Michał Piosik

Michał Piosik

Michał Piosik

partner zarządzający funduszu AC/VC, współzałożyciel akceleratora startupów foodtech.ac, seryjny przedsiębiorca, ex-restaurator, ojciec dwójki dzieci, poległy wakeboarder (ale ciągle walczący), chciałby być filozofem.

Karierę w bankowości porzucił, żeby lepić pierogi z turystami. Pierwsza firma – Polish Your Cooking jest dziś jedną z największych kulinarnych agencji eventowych w Polsce.

Kilka biznesów później, wraz z kolegą ze studiów, Piotrem Grabowskim założyli pierwszy akcelerator startupów dla branży spożywczej w Polsce: foodtech.ac. Wyszukują, szkolą i pomagają finansować startupy, które zmienią branżę spożywczą na bardziej roślinną i przyjazną środowisku. W portfolio mają takie produkty jak Roślinnego Qurczaka, farmy wertykalne Listny Cud, czy nabiał z fasoli It’s Bean.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: FOOD TECH – Nowe technologie i startupy od kuchni w służbie zdrowiu i planecie w godzinach 13:40 – 14:05.

Wit Szychowski, „Pan Tasak”

Wit Szychowski, „Pan Tasak”

Wit Szychowski, „Pan Tasak”

Szef kuchni z ponad dwudziestoletnim doświadczeniem. Współpracował z wieloma warszawskimi restauracjami. Budował od podstaw dwie – Soul Kitchen Bistro oraz Florentin. Znany z innowacyjnej, autorskiej kuchni polskiej. Uczestnik programu Top Chef. Jego ciężka praca i upór zaowocowały wieloma pozytywnymi recenzjami blogerów jak i Gości, tłumnie odwiedzających każde kolejne miejsce, w którym się pojawi. Udziela się charytatywnie, tworzy koncepty na zamówienie oraz występuje gościnnie w restauracjach. Swoją kuchnię określa jako „Bistronomia” – to coś pomiędzy fine dining a kuchnią domową. Często powtarza, że lubi po prostu usługiwać ludziom i czerpie z tego motywację do dalszej pracy.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Ryby z warzywami i owocami – różnorodność smaków i technik w godzinach 12:40 – 13:05.