and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
Robert Harna

Robert Harna

Robert Harna

kucharz, foodstylista i foodproducer przy projektach telewizyjnych.
Doradca kulinarny Nestlé i ambasador marki Winiary.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Jesień na talerzu czyli jak ugotować pyszny posiłek z sezonowych warzyw i owoców w duchu ZERO WASTE w godzinach 12:10 – 12:35.

Monika Kaczorek

Monika Kaczorek

Monika Kaczorek

Dietetyk w Centrum Dietetycznym Online w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP PZH-PIB. Pomaga w stopniowej modyfikacji nawyków żywieniowych poprzez edukację żywieniową i praktyczne podejście do diety. Pracowała także przy kampanii społecznej dotyczącej prowadzenia warsztatów kulinarnych oraz edukacji żywieniowej wśród dzieci szkół podstawowych.

Stale poszerza swoją wiedzę biorąc udział w szkoleniach, konferencjach oraz śledząc najnowsze badania i rekomendacje z zakresu żywienia człowieka. Bierze czynny udział w piknikach i warsztatach organizowanych w ramach działalności Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP PZH-PIB. Jej głównym obszarem zainteresowań jest dieta roślinna, żywienie kobiet w ciąży oraz kobiet karmiących piersią.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Warzywa – smaczny i pożywny lunch do pracy w duchu „zero waste” w godzinach 14:10 – 14:35.

Katarzyna Kałaska

Katarzyna Kałaska

Katarzyna Kałaska

dietetyk kliniczny z wieloletnim doświadczeniem zawodowym. Absolwentka Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego, studiów licencjackich i magisterskich na Wydziale Nauk o Zdrowiu, kierunku dietetyka. W zakresie jej największych zainteresowań zawodowych znajduje się poradnictwo żywieniowe w chorobach autoimmunizacyjnych, alergiach i zaburzeniach mikroflory jelitowej. Współpracując z pacjentami w gabinecie, na szkoleniach czy warsztatach zazwyczaj zachęca do metody małych kroków, które długofalowo dają największe efekty zdrowotne. Obecnie pracuje jako Specjalista ds. żywienia w Nestlé Polska S.A. gdzie wspiera programy edukacyjne dla pracowników i dzieci oraz realizuje prace nad profilem żywieniowym produktów Nestlé i komunikacją związaną z produktem.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Jesień na talerzu czyli jak ugotować pyszny posiłek z sezonowych warzyw i owoców w duchu ZERO WASTE w godzinach 12:10 – 12:35.

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Monika Korólczyk-Kowalczyk

Absolwentka Wyższej szkoły Rehabilitacji  w Warszawie , dietetyk . Swoje doświadczenie zdobywała pracując w szpitalu Klinice Chorób Wewnętrznych Gastroenterologii z pododdziałem Leczenia Nieswoistych Chorób Zapalnych Jelit oraz w prywatnych klinikach . Współautorka publikacji naukowych , nieustannie poszerza i aktualizuję swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach . Jej głównym obszarem zainteresowań są choroby zapalne jelit , prowadzenie edukacji żywieniowej oraz praca z pacjentem.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Nieoczywiste pomysły na owoce w diecie dziecka w ramach programu Junior-Edu Żywienie w godzinach 11:40 – 12:05.

Maciej Nowicki

Maciej Nowicki

Maciej Nowicki

Szef kuchni Pałacu Króla Jana III w Wilanowie, najstarszego muzeum sztuki w Polsce gdzie współtworzy program edukacyjno-badawczy dedykowany  kuchni polskiej. Doświadczenie zawodowe zdobywał w Wielkiej Brytanii oraz Francji. Po okresie fascynacji nowoczesną kuchnią europejską postanowił połączyć  swoje zamiłowanie do historii ze sztuką kulinarną i poświęcił się pracy rekonstruktorskiej oraz przepisom polskim pochodzącym z XVII i XVIII wieku.

Maciej jest miłośnikiem i popularyzatorem dawnych odmian warzyw, owoców oraz dzikich roślin jadalnych. Współlaureat prestiżowej nagrody Europa Nostra 2019 oraz Wybitny Szef kuchni polskiej według Gault&Milleau 2018. Promuje tradycyjną kuchnię Polski w kraju na świecie m.in. we Francji, ZEA, Japonii, Korei, USA, Bliski Wschodzie. Miłośnik podróży, pracy w ogrodzie i bonsai.

W trakcie VII Narodowego Kongresu Żywieniowego prowadzi pokaz kulinarny pt.: Warzywa i owoce w dawnej Polskiej kuchni – ujęcie historyczno-kulinarne w godzinach 11:10 – 11:35.