and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
Elżbieta Stasiowska

Elżbieta Stasiowska

Elżbieta Stasiowska

Psycholog, absolwentka pięcioletnich magisterskich studiów na Uniwersytecie SWPS oraz studiów podyplomowych z psychodietetyki. Doświadczenie i umiejętności pracy z pacjentem zdobyła podczas staży zawodowych jako psycholog w szpitalach psychiatrycznych, jako psychodietetyk w Instytucie Psychodietetyki we Wrocławiu oraz podczas kilkuletniej praktyki prowadzenia konsultacji dla dorosłych, nastolatków i rodzin.

W pracy z pacjentami zajmuje się głównie zagadnieniami z zakresu psychologii jedzenia. Pomaga w pokonywaniu trudności związanych z nadmierną masą ciała, wdrażaniu i utrzymywaniu prawidłowych nawyków żywieniowych. Wspiera osoby z zaburzeniami odżywiania.

Julia Siech

Julia Siech

Julia Siech

Absolwentka Wydziału Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. Dietetyk Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej oraz Centrum Dietetycznego Online, gdzie bierze czynny udział w wykładach, warsztatach oraz  piknikach naukowych. Współtwórca treści merytorycznych do kampanii edukacyjnej „Rodzinna Akcja – Zdrowa Rywalizacja” oraz treści publikowanych w mediach społecznościowych NCEŻ. 

Doświadczenie zdobywała w wielu warszawskich szpitalach klinicznych, poradniach dietetycznych, firmach zajmujących się zdrowym stylem życia i przedszkolach. Wiedzę pogłębiała na licznych kursach i konferencjach z zakresu żywienia klinicznego. Jej głównym obszarem zainteresowań jest dietoprofilaktyka zaburzeń hormonalnych oraz dietetyka sportowa. 

Izabela Przybysz

Izabela Przybysz

Izabela Przybysz

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie na kierunku Dietetyka. Doktorantka w Katedrze Dietetyki SGGW, gdzie w ramach realizacji pracy doktorskiej zajmuje się poprawą jakości żywienia oraz dietoterapią dzieci i młodzieży z nadmierną masą ciała. 

Dietetyk Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej i Centrum Dietetycznego Online, gdzie od początku jego działania udziela konsultacji dietetycznych indywidualnych i rodzinnych. Autorka licznych publikacji naukowych i popularnonaukowych z zakresu żywienia człowieka oraz treści merytorycznych do kampanii edukacyjnych, m.in. „Rodzinna Akcja – Zdrowa Rywalizacja”. 

Doświadczenie zawodowe zdobywała w prywatnych poradniach dietetycznych, szpitalach oraz fundacjach zajmujących się tematyką zdrowia. Stale poszerza swoją wiedzą z zakresu żywienia uczestnicząc w konferencjach naukowych. Prowadzi zajęcia i warsztaty edukacyjne dla dzieci, młodzieży i osób dorosłych, a także przekazuje fachową wiedzę studentom kierunków związanych z żywieniem i dietetyką.

Prowadzi profil @ncez.pl na portalu społecznościowym Instagram.

Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna

Sylwia Pacyna

Dietetyk Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej, Centrum Dietetycznego Online. Absolwentka Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie oraz studiów podyplomowych na kierunku „Poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka” w Instytucie Żywności i Żywienia.

Doświadczenie i umiejętności w pracy z pacjentem zdobyła pracując w przychodniach oraz poradniach dietetycznych, a także podczas wielu praktyk w szpitalach i poradniach specjalistycznych. Od kilku lat współpracuje z pacjentami zmagającymi się z chorobami dieto zależnymi, co jest dla niej cennym doświadczeniem i motywacją do dalszego rozwoju.

Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach, szkoleniach oraz kursach poświęconych zagadnieniom żywienia człowieka zdrowego i chorego, a także śledząc najnowsze badania naukowe z zakresu żywności i żywienia oraz rekomendacje towarzystw naukowych. Zdobytą wiedzę w praktyczny sposób przekazuje swoim pacjentom.

Szczególnie interesuje się edukacją żywieniową dzieci i młodzieży, trwałą zmianą nawyków żywieniowych rodzin.

Paula Nagel

Paula Nagel

Paula Nagel

Absolwentka Wydziału Biotechnologii i Nauk o Żywności Politechniki Łódzkiej oraz Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego w Warszawie. Swoją wiedzę z zakresu dietetyki poszerzyła również dzięki ukończeniu studiów podyplomowych na Warszawskim Uniwersytecie Medycznym.

Doświadczenie i umiejętność pracy z pacjentem zdobyła w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, pracując jako dietetyk kliniczny na Oddziale Gastroenterologii i Chorób Wewnętrznych oraz w Instytucie Żywności i Żywienia w  Warszawie  Obecnie swoje umiejętności rozwija w Narodowym Centrum Edukacji Żywieniowej NIZP-PZH jako dietetyk- praktyk udzielający porad żywieniowych w Centrum Dietetycznym Online. Skutecznie pomaga pacjentom zdrowo schudnąć i odżywiać się prawidłowo w wybranych jednostkach chorobowych.

Autorka wielu publikacji popularnonaukowych oraz aktywny uczestnik Konferencji  z zakresu żywienia człowieka zdrowego i chorego. Gość specjalny w programach telewizyjnych i radiowych oraz ekspert z dziedziny dietetyki w prasie (m.in Newsweek, Rzeczpospolita, Gazeta Wyborcza, Twój Styl, Moda na Zdrowie). Jej zainteresowania obejmują: dietoterapię i dietoprofilaktykę nowotworów, żywienie osób w wieku starszym oraz zagadnienia dotyczące nadwagi, otyłości, dyslipidemii i cukrzycy typu 2. Poza godzinami pracy prowadzi aktywny tryb życia uczęszczając na zajęcia fitness i chętnie czyta książki z zakresu kryminologii i medycyny sądowej.