and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
dr n. o zdr. Hanna Stolińska

dr n. o zdr. Hanna Stolińska

dr n. o zdr. Hanna Stolińska

Doktor nauk o zdrowiu, dietetyk kliniczny. Przez siedem lat pracowała w Instytucie Żywności i Żywienia. Pomaga osobom z problemem nadwagi i otyłości, cierpiącym na choroby dietozależne oraz będącym na dietach alternatywnych (ze szczególnym uwzględnieniem diet roślinnych). Prowadzi również̇ szkolenia dla dietetyków i lekarzy oraz wykłady dla rodziców i osób starszych. Współpracuje z Narodowym Programem Zdrowia i przy realizacji kampanii społecznych. Jedna z założycielek Fundacji Kobiety bez Diety. Autorka artykułów naukowych i popularnonaukowych, autorka lub współautorka cenionych książek o odżywianiu, między innymi „Love Vegan”, „Jeść zdrowiej”, „Jelito drażliwe. Leczenie dietą”, „Insulinooporność. Leczenie dietą”, „Zdrowe stawy. Leczenie dietą”, „Jedz zielone”.

Magdalena Gembacka

Magdalena Gembacka

Magdalena Gembacka

Edukatorka kulinarna, autorka bloga www.ammniam.pl i książek: „Więcej warzyw na talerzu” oraz „Kolorowa kuchnia roślinna”. Fascynuje ją medycyna stylu życia i dietetyka. Lubi eksperymentować w kuchni szukając nowych połączeń i tworząc dania, które nie tylko dobrze smakują, ale również służą zdrowiu. Od 10 lat uczy zdrowego gotowania opierając się na kuchni roślinnej. Prowadzi warsztaty kulinarne, tworzy przepisy na zamówienie oraz bierze udział w różnych projektach promujących zdrowy styl życia.

Dominika Targosz

Dominika Targosz

Dominika Targosz

Ambasadorka RoślinnieJemy i projektu Chefs for Change; kucharka specjalizująca się w kuchni roślinnej.  Zanim trafiła do kuchni przeszła ścieżkę od psychologii przez fotografię i film. Najczęściej robiła zdjęcia tego, co gotowała, aż wreszcie zdała sobie sprawę, że jedzenie kocha bardziej niż zdjęcia. Pracowała w kilku rzemieślniczych piekarniach, w krakowskim Zaczynie odpowiadała za śniadaniowe menu. Jej pasją są roślinne wypieki, szczególnie drożdżowe. Od dwóch lat tworzy projekt Tygrys Tygrys — pączkowy pop up pojawiający się co jakiś czas w warszawskich kawiarniach. Jej deser zwieńczył finałową kolację projektu Chefs for Change. Zwolenniczka diety roślinnej zbudowanej w oparciu o lokalne sezonowe składniki.

Łukasz Jończyk

Łukasz Jończyk

Łukasz Jończyk

Swoją karierę w gastronomii rozpoczynał w firmie North Food, dzięki czemu ma bardzo dużą wiedzę na temat przygotowania oraz obróbki ryb i owoców morza. Lubi proste, ale ciekawe połączenia smakowe, czego doskonałym przykładem jest jedno z jego wielu popisowych dań – smażone krewetki z chili, czosnkiem i cynamonem. Lubi dzielić się swoim doświadczeniem, prezentować różne kulinarne sztuczki i inspirować innych. Łukasz również jest Doradcą Kulinarnym w dywizji NESTLÉ Professional, ale z regionu Południowego. Dodatkowo poza pracą często angażuje się w różne akcje społeczne, jako członek Fundacji Świętokrzyskich Szefów Kuchni i Kucharzy.

mgr Agata Gawska

mgr Agata Gawska

mgr Agata Gawska

Edukatorka kulinarna, od 3 lat związana z Fundacją Szkoła na Widelcu, którą od roku zarządza. Współautorka książki kulinarnej „Zrób więcej, marnuj mniej” oraz eboków „StrączkuJEMY- najlepsze przepisy dla całej rodziny” i „Dobrze Jemy w szkole i w pracy”. Fanka zerowaste w kuchni.

Fundacja Szkoła na Widelcu to ludzie, których łączy wspólna pasja do dobrego jedzenia. Od niemal 8 pracuje nad poprawą jakości jedzenia naszych polskich dzieci. Edukuje w szkołach, w przedszkolach dzieci, nauczycieli, rodziców, a także szkolne kucharki i intendentki.

Od 4 lat prowadzi Program edukacji żywieniowo-kulinarnej Dobrze Jemy ze Szkołą na Widelcu, który realizowany jest w ponad 2 tysiącach szkół w całej Polsce.