and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
Robert Harna

Robert Harna

Robert Harna

Kucharz Nestlé Polska S.A.

Kucharz, foodstylista i foodproducer przy projektach telewizyjnych.

Doradca kulinarny Nestlé i ambasador marki WINIARY.

Orson Gaweł Hejnowicz

Orson Gaweł Hejnowicz

Orson Gaweł Hejnowicz

Kucharz młodego pokolenia z 15-letnim doświadczeniem zdobytym między innymi w Hotelu Monopol oraz Restauracja Jadka we Wrocławiu, Mus Bar & View w Poznaniu,  a także poprzez pracę  w skandynawskich gwiazdkowych restauracjach takich jak Geranium, Arakataka, Fauna czy też niedawno nagrodzona trzecią gwiazdką Noma.

Gotowanie to dla niego wolność, sposób na wyrażanie siebie, podejmowanie nowych wyzwań oraz eksperymentowanie. Swoją wiedzę wykorzystuje do tworzenia coraz to bardziej odważnych konceptów, takich jak: Cudo Vegan Sushi  i Wolność Neobistro (obie znajdują się w Poznaniu), w których to gotuje zgodnie z zasadą zero waste, tworząc dania wegańskie, wegetariańskie i nie tylko, które zaskakują smakiem, ciekawą kompozycją oraz bardzo często formą podania.

dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska

dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska

dr Agnieszka Kozioł-Kozakowska

Dietetyk kliniczny, Uniwersytet Jagielloński Collegium Medicum.

Doktor nauk o zdrowiu, dietetyk, specjalista zdrowia publicznego, absolwentka Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum  oraz studiów doktoranckich na Wydziale Lekarskim Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum, właścicielka Centrum Edukacji i Poradnictwa Żywieniowego Nutri Center.

Od 2012 roku Adiunkt w Klinice Pediatrii, Gastroenterologii i Żywienia, Instytut Pediatrii, Uniwersytetu Jagiellońskiego Collegium Medicum, prowadzi zajęcia z dietetyki, leczenia żywieniowego dla studentów medycyny i dietetyki. Od 2014 kierownik Pracowni Dietetyki Pediatrycznej w Instytucie Pediatrii CM UJ. W pracy zawodowej głównie zajmuje się pacjentami z NZJ, zaburzeniami karmienia oraz otyłymi. W latach 2009-2012 Junior researcher EU project-EATWELL PROJECT – Interventions to Promote Healthy Eating Habits: Evaluation and Recommendations; Członek Polskiego Towarzystwa Dietetyki oraz Polskiego Towarzystwa Gastroenterologii, Hepatologii i Żywienia Dzieci, Członek ECCO (European Crohn´s and Colitis Organisation).

Autorka licznych wystąpień na konferencjach naukowych oraz artykułów naukowych i popularno-naukowych  o tematyce żywienia człowieka i dietetyki, specjalizuje się w dietetyce pediatrycznej.

 

 

 

Sylwia Majcher

Sylwia Majcher

Sylwia Majcher

Dziennikarka, autorka bestsellerowych poradników „Wykorzystuje, nie marnuje. 52 Wyzwania Zero Waste” „Gotuję, nie marnuję. Kuchnia zero waste po polsku,  reportaży, „Mniej Mięsa”, dziecięcych „Samotny Banan” oraz „ I Ty możesz uratować świat”, reportaży i wywiadów kulinarnych. Absolwentka studiów podyplomowych na Wydziale Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji SGGW w Warszawie. 

Prowadzi warsztaty, szkolenia poświęcone zrównoważonemu rozwoju, niemarnowaniu i obiegowi zamkniętemu. Współpracuje z samorządami i instytucjami publicznymi, konsultuje projekty ekologiczne. Na balkonie hoduje pomidory i jadalne kwiaty, gotuje w rytmie sezonu, jeździ rowerem, unika nadmiaru. 

Małgorzata Mękus

Małgorzata Mękus

mgr inż. Małgorzata Mękus

Ekspert Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego PZH – Państwowego Instytutu Badawczego

Dietetyk Centrum Medycznego NIZP PZH – PIB, ekspert Narodowego Centrum Edukacji Żywieniowej.

Absolwentka Wydziału Nauk o Żywieniu Człowieka i Konsumpcji Szkoły Głównej Gospodarstwa Wiejskiego oraz studiów podyplomowych „Żywność, Żywienie a Zdrowie” na kierunku poradnictwo dietetyczne – postępy w żywieniu człowieka oraz na kierunku bezpieczeństwo żywności i żywienia.

Doświadczenie i umiejętność pracy z pacjentem zdobywała w Mazowieckim Szpitalu Bródnowskim, pracując jako dietetyk w Poradni Chorób Metabolicznych i Leczenia Otyłości oraz w Instytucie Żywności i Żywienia w Warszawie.

Specjalizuje się w dietoprofilaktyce i dietoterapii chorób cywilizacyjnych, głównie nadwagi i otyłości. W swojej pracy stawia przede wszystkim na indywidualne podejście do pacjenta.

Nieustannie poszerza swoją wiedzę uczestnicząc w licznych konferencjach i szkoleniach poświęconych zagadnieniom żywienia człowieka zdrowego i chorego.