and add this to your child theme stylesheet .et_pb_toggle_open .et_pb_toggle_title:before { display: block !important; content: “\e04f”; }
dr n. wet. Wojciech Karlik

dr n. wet. Wojciech Karlik

dr n. wet. Wojciech Karlik

Adiunkt w Zakładzie Farmakologii i Toksykologii, Instytutu Medycyny Weterynaryjnej SGGW. Wykłada farmakologię weterynaryjną i farmację dla studentów Wydziału Medycyny Weterynaryjnej SGGW.

W pracy badawczej specjalizuje się w rozwijaniu metod alternatywnych wykorzystujących tkanki zwierząt zabijanych w rzeźni (głównie wątrobę i przewód pokarmowy) oraz badaniami wpływu ksenobiotyków na funkcjonowanie wątroby i przewodu pokarmowego. Zajmuje się również problemami stosowania chemioterapeutyków u zwierząt produkcyjnych, w tym problemami związanymi z rozwojem oporności drobnoustrojów na antybiotyki i pozostałościami leków w tkankach zwierząt. Jest również konsultantem dla przemysłu, między innymi w zakresie opracowania i wprowadzania na rynek nowych formulacji leków weterynaryjnych i mieszanek paszowych.

dr hab. n. o zdr. Regina Wierzejska

dr hab. n. o zdr. Regina Wierzejska

dr hab. n. o zdr. Regina Wierzejska

Wieloletni pracownik naukowy Instytutu Żywności i Żywienia (obecnie Narodowego Instytutu Zdrowia Publicznego – Państwowego Zakładu Higieny), a także wykładowca akademicki. Ekspert w zakresie żywienia, ze szczególnym uwzględnieniem diety w okresie ciąży. Inicjator wielu badań naukowych, autor licznych ekspertyz z obszaru bezpieczeństwa żywności i sposobu żywienia. Wykładowca na ogólnopolskich konferencjach naukowych.

W dorobku naukowym ma ponad 60 publikacji, w recenzowanych czasopismach krajowych i zagranicznych. Od lat aktywnie wspiera popularyzację nauki.

dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk

dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk

dr hab. n. o zdr. Mariusz Panczyk

Absolwent Wydziału Farmaceutycznego Uniwersytetu Medycznego w Łodzi, gdzie uzyskał także stopień doktora z zakresu biologii molekularnej. Od ponad 10 lat zatrudniony jako pracownik badawczo-dydaktyczny na Wydziale Nauk o Zdrowiu Warszawskiego Uniwersytetu Medycznego. W swojej pracy naukowej zajmuje się problematyką związaną z metodologią badań w tym wybranymi zagadnieniami z zakresu planowania badań, statystyki medycznej i analizy danych biomedycznych. Popularyzator nauki, zwolennik praktyki medycznej opartej na dowodach naukowych. Pasjonat historii medycyny, ciekawostek i nowinek ze świata nauk medycznych.

Emilia Hahn

Emilia Hahn

Emilia Hahn

Absolwentka Uniwersytetu SWPS w Warszawie, Wydział Psychologii Społecznej. Prezes Zarządu i założycielka PR Hub. Posiada ponad 23 lata doświadczenia w projektowaniu i realizacji kampanii komunikacyjnych dla największych międzynarodowych firm i marek. Kluczowe miejsce w jej działalności zajmują projekty realizowane dla podmiotów z branży spożywczej oraz kampanie edukacyjne z zakresu żywienia i zdrowia człowieka. Członek Polskiego Stowarzyszenia Public Relations, współzałożycielka klubu public affairs działającego w ramach PSPR. Współtwórczyni inicjatywy naukowo-badawczej realizowanej przez PR Hub i Warszawski Uniwersytet Medyczny, której celem jest tworzenie autorskich projektów informacyjnych z obszaru zdrowia i żywienia człowieka opartych na dowodach naukowych.

dr Artur Miszczak

dr Artur Miszczak

Dr Artur Miszczak

Absolwent Wydziału Chemii Uniwersytetu Warszawskiego. Od 34 lat pracownik naukowy, doktor nauk rolniczych Instytutu Ogrodnictwa w Skierniewicach. Początkowo w Zakładzie Fizjologii Roślin (prowadzenie badań nad fizjologią i hormonalną regulacją dojrzewania owoców), następnie w Zakładzie Przechowywania i Przetwarzania Owoców (prowadzenie badań nad zmianami fizjologicznymi przechowywanych owoców), obecnie kieruje Zakładem Badania Bezpieczeństwa Żywności. Od 20 lat prowadzi akredytowane laboratorium zajmujące się analizami pozostałości środków ochrony roślin na potrzeby zarówno urzędów państwowych jak i firm prywatnych, w tym badania niezbędne do rejestracji środków ochrony roślin w Polsce i UE.